Insomnia és post-COVID insomnia


Lefekvést követően forgolódik, nyitott szemmel fekszik, pihentető alvásra vágyik? Elalvást követően pár óra múlva megébred, és képtelen visszaaludni? Szinte mindenki érzett már álmatlanságot.
A felnőtt lakosság legalább 30-40%-a szenved insomniától, pedig szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen a normál mennyiségű és minőségű alvás. Sokan csak rövid, átmeneti periódusban tapasztalják, mások hónapokig küzdenek az elalvási vagy átalvási zavarral.

A koronavírus megjelenése óta, post-COVID tünetként nagyon sokan számolnak be alvásképtelenségről (insomnia). A kialvatlanság komoly nappali tünetekhez, fáradtsághoz, memóriazavarhoz, koncentrálási problémához, szorongáshoz, depresszióhoz vezethet.

Insomnia
Dr. Csapó Krisztina

Dr. Csapó Krisztina MSc.

klinikai neurológus,
alvásszakértő,
neuroszonológus

Telefonszám:
+36 (30) 1242 868
+36 (30) 580 2249

E-mail:
debrecen@inspiromed.hu

Kivizsgálása komplex folyamat, melynek része a részletes kórtörténet, a célzott laborvizsgálat és a felügyelt, műszeres polysomnographos alvásvizsgálat. Alvásmedicinában jártas szakembert igényel, akinek nem-gyógyszeres és gyógyszeres kezelési lehetőségek is rendelkezésére állnak a vizsgálati eredmények alapján.

További információ és bejelentkezés:
www.inspiromed.hu/debrecen

Kapcsolódó tartalmak